NEGATÍV PÉLDÁK

NTERWORLD KFT.

// Negatív Példa!
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély:

A Szabadkígyósi Wenckheim-kastély, amelyet 2022-ben adtak át és több mint három milliárd forintból felújítottak, sajnálatos módon egy év elteltével már megmutatta a salétrom káros hatásait. A salétrom olyan anyag, amely a nedvesség hatására képződik, és falakon, mennyezeteken fehér, porózus lerakódások formájában jelenik meg. Ez nem csak esztétikailag rontja az épület megjelenését, hanem hosszú távon is komoly károkat okozhat az építőanyagokban.

Az ilyen problémák felvetik a jelenleg használt technológiák és építőipari anyagok hatékonyságának kérdését. Az elavult vagy nem megfelelő nedvesség elleni védelem az épületek hosszú távú állapotának megőrzésében kulcsfontosságú. Az esetünkben a Szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújításakor alkalmazott technológiák és anyagok nem tudták megfelelően megvédeni az épületet a nedvesség által okozott káros hatásoktól, amint azt a salétrom nyomai is mutatják. Ez pedig egy elrettentő negatív példa arra, hogy ha az építőiparban nem alkalmaznak megfelelő, hatékony és időtálló megoldásokat a nedvesség elleni védelemre, az hosszú távon súlyos következményekkel járhat.

Ezzel szemben az Exoline termékcsalád, amelyet évtizedek óta sikeresen alkalmaznak, kiváló eredményeket nyújt a nedvesség elleni védelemben. Az Exoline által kínált technológiák és építőanyagok modern, hatékony és megbízható megoldásokat nyújtanak az épületek védelmében. Az ilyen fejlesztések kiemelkedő fontosságúak a tartós és fenntartható épületek építése és felújítása szempontjából..