Exoline Aqua Stop C+C

Gyárilag készre kevert vízzáró és fagyálló beton

Exoline® Aqua Stop C+C

Cikkszám:

EXO-ASCC-006-25KG

Termék Típus:

Késztermék

Termék Leírás:

Fagyálló és vízzáró kész beton

Bővebben:

Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, hidraulikus kötésű, univerzális, hidrofób, bel- és kültéri vízzáró, fagyálló kész beton.

Kiszerelés:

25 kg-os műanyag vödör

Értékelés:

Ár:

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

Az Exoline® termékcsalád által kínált előnyök:

Fontos tulajdonságuk, hogy a termék felhasználásával egyéb rendszereket válthatunk, ki, mint például a kenhető szigetelések, fóliák, folyékony fólia, nehéz-lemezek és egyéb technológiai megoldások, melyek növelik a kivitelezések Kockázatát – Költségeit és Idejét. Szigetelő és Víztaszító tulajdonsága révén fokozza a szigetelés hatékonyságát, alkalmazása célszerű minden olyan esetben, ahol az épület vízzárása fontos és az egyszerű, gyors, valamint időtálló megoldás a cél.

Az Exoline® Aqua Stop C+C kompozit beton - erősen vízzáró, víztaszító (hidrofób) tulajdonságokkal bír, vízzel való keveredése után külső és belső felületek vízzáró és fagyálló betonozására kiválóan alkalmas.

Alkalmazási terület:

Régi és új építésű,pincék, pincepadlók, aljzatok, járdák, könnyűszerkezetes födémek, erkélyek, vizes helységek, lapos tetők - zöld tetők mélygarázsok, garázsok, alagutak, építésénél, felújításánál.

Általános betonok, szerelőbetonok, padlófűtések aljzatbetonjaihoz, vékony aljzatok, zsalukövek, támfalak, alapok, födémek, koszorúk, pillérek, lépcsők, időjárásnak kitett felületek, térbetonok vízzáró és fagyálló elkészítéséhez.

Régi felporlott, kopott, repedezett, esetleg anyaghiányos beton, járda, garázs aljzat, lépcső stb.... betonfelületeinek javítására, már 5 mm anyagvastagságtól, de a jó vízzáró képesség eléréséhez minimum 2 cm vastagságban. A vastagság méretezése függ a későbbi terhelés nagyságától is. Ipari felhasználás esetén, ahol magas az igénybevétel targonca, mezőgazdasági gépek, kamionok stb. A megfelelő rétegződés (kavics, döngölt föld, zúzalék) kialakítása után, vasalással, minimum 15 cm - től készíthető önálló teherhordó felület is.

Új építésű betonfelületek készítése esetén elég a felső koptató réteget.

Különösen alkalmas műgyanta kiváltására olyan esetekben, ahol szélsőségesen magas hőmérsékletnek lenne a felület kitéve. Az alkalmazott adalékszer lecsökkenti a felületi vízfelvételt.

Alkalmas továbbá aljzatkiegyenlítők alá az aljzatkiegyenlítő vastagságának csökkentése céljából

Műszaki /anyagtechnológiai adatok:

Anyagösszetétel: Cementből, homokból, mészhidrátból, reológiai adalékszerekből és tulajdonságjavító adalékokból álló, gyárilag előkevert szárazhabarcs. Nem tartalmaz sem azbesztet, sem más ásványi szálat, ezért a bedolgozás során nincs egészségre ártalmas, finom szilikogén kvarcpor képződés.
Összetevők: Egykomponenses
Halmazállapot: Por
Szín: Szürke
Vészelés áruk szállítására vonatkozó rendelet: Nem veszélyes áru
Veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet: Irritatív, cementet tartalmaz
További információk: Lásd a „Biztonsági utasítások” című fejezetet
Tárolhatóság: Száraz helyen, időjárási hatásoktól védetten tárolva minimum 12 hónap. Nem szabad tartósan +30°C felett tárolni. A megkezdett csomagolást gondosan vissza kell zárni.
Kiszerelés: 500kg, 1000kg Big Bag zsák, és 25 kg-os műanyag vödör / zsák

Felület előkészítése:

A felületnek, szilárdnak, síknak, teherviselőnek, zsugorodásmentesnek, repedés mentesnek, tisztának, por-kátrány-olaj-viaszmentesnek kell lennie. Nem lehetnek rajta tapadásgátló maradványok.

A régi beton felületét le kell tisztítani. A laza, málló felületet egészen az ép betonig vissza kell vésni. A még ép betont fel kell érdesíteni és le kell mosni. A nem szilárdan tapadó régi bevonatokat el kell távolítani.

A dilatációk kiképzését a mindenkori építési szabványoknak, és a meglevő épület dilatáltságának megfelelőn kell végezni.

Az alapfelület nedvszívó képességétől függően használjunk mélyalapozót!

Bedolgozás:

Az előírt keverővíz mennyiséghez a vödör/zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva a betont hideg, vezetékes vízzel keverve alacsony fordulatszámú betonkeverőben csomómentesre keverjük. A keverési idő minimum 5 perc.

Régi felporlott beton javítása esetén a megtisztított felületre kenjünk fel egy vékony réteg mélyalpozót, amely segíti az összetapadást a két felület között.

Csak annyi anyagot szabad bekeverni, amit a kb. 40 - perces bedolgozhatósági időn belül fel tudunk használni.

Az anyagot hagyományos kőművesszerszámokkal lehet bedolgozni. A felhordás során ügyelni kell a tisztaságra, az anyagba nem kerülhetnek bele idegen szennyeződések (cigarettacsikk, gyufa, sár stb.)

Bedolgozási hőmérséklet:

Időjárástól függően 25°C felett a beton feldolgozás után néhány napon keresztül 2-3 óránként permetezés (locsolás) javasolt. A hirtelen kiszáradás a termék minőségét nagymértékben ronthatja. Ajánlott felhordási időszak + 5°C és +25°C között. +20°C alatt párás, nedves időben/ területen a vakolat utógondozása nem vagy részben szükséges.

Egyéb tudnivalók:

A betont hosszabb állásidő után jól át kell keverni.

Szerszámtisztítás:

A beton megszilárdulása előtt vízzel.

Biztonsági előírások:

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapon meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Szavatossági idő:

Felbontatlan eredeti csomagolásban, 12 hónap hónapig tárolható.

Gyártói szavatosság:

Megfelelő keverés és felhasználás esetén - 10 év!

Terméktulajdonságok - Előnyök:

Termékeink kompatibilisek a forgalomba lévő összes cementbázisú építőipari termékkel!

Kizárólag természetes (organikus) alapanyagokból (összetevők) áll ill. tartalmaz!

Egyszerűen és gyorsan bedolgozható!

Kötésgyorsító és képlékenyítő hatású!

Rövidebb kizsaluzás idő, ezért az érdemi munkálatok hamarabb elkezdődhetnek!

Fagy - Sav - Lúg és Olaj álló hatású!

Nagymértékben ellenáll az erős hőmérsékleti ingadozásoknak!

Javítja a beton tartósságát, minőségi paramétereit, valamint javítja a beton hőszigetelését! Szükségtelenné teszi a többkomponensű, munkafázisú vízszigetelési anyagokat és az ahhoz kapcsolódó kivitelezési díjakat!

Alkalmazása, jelentős építőipari költségeket takaríthat meg, mivel szinte mindenhol kiváltja az eddig ismert szigetelő rendszereket!

Az Exoline® -nal készült felület élettartalma többszörösére nő!

Kiváló kopásállóságot biztosít!

Kevesebb cement felhasználás (pl: C22 - Exoline® - nal keverve C28 szilárdsági fok!)

Élő munkaerő, eszközök, anyag - víz, cement- felhasználás csökken, magasabb minőség garantált!

A betonba kevert Exoline® esetén a betonozás után, semmilyen szigetelő, vagy szigeteléssel kapcsolatos egyéb utómunkára nincs szükség, mivel a szigetelést maga a beton tartalmazza!

25C - fok alatt nem, vagy csak részben igényel utókezelést!

(Használat közbeni illusztrációk)

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban írj nekünk: