Exoline Aqua Stop C+C

Gyárilag készre kevert vízzáró és fagyálló beton

Exoline® Aqua Stop C+C

Cikkszám:

EXO-ASCC-006-25KG

Termék Típus:

Késztermék

Termék Leírás:

Fagyálló és vízzáró kész beton

Bővebben:

Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, hidraulikus kötésű, univerzális, hidrofób, bel- és kültéri vízzáró, fagyálló kész beton.

Kiszerelés:

25 kg-os műanyag vödör

Értékelés:

Ár:

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!

Az Exoline® termékcsalád által kínált előnyök:

Egyedi tulajdonsága az (Exoline® Aqua Stop C+C) használatával a beton megfelel a legmagasabb vízzárósági kitéti osztálynak, még alacsony szilárdságú betonok esetén is.

XV3 (H) kitéti osztály vízzáróság amellett, hogy folyamatos lélegzést biztosít a felületnek.

Nagy pórustartalma miatt elősegíti a páranedvesség kipárolgását, gyorsítja a beton száradását, lélegzővé és szellőzővé teszi azt, ezáltal meghosszabbítja a beton élettartamát.

Hidrofóbizáló adalékszer tartalma miatt felületi vízfelvétele csekély, pórusfalainak víztaszító hatása kapilláris depressziót hoz létre, gátolva a nedvesség felszívódását, valamint a felületi só és penészgomba kivirágzást.

Javítja a beton felület hőszigetelését.

Legfontosabb szerepe a beton felület szárazon tartása, vízzárás.

Fontos tulajdonság, hogy a termék felhasználásával egyéb rendszereket válthatunk, ki, mint például a kenhető szigetelések, fóliák, folyékony fólia, nehéz-lemezek és egyéb technológiák, melyek növelik a kivitelezések Kockázatát, Költségeit és Idejét.

Alkalmazási terület:

Régi és új építésű,pincék, pincepadlók, aljzatok, járdák, könnyűszerkezetes födémek, erkélyek, vizes helységek, lapos tetők - zöld tetők mélygarázsok, garázsok, alagutak, építésénél, felújításánál.

Általános betonok, szerelőbetonok, padlófűtések aljzatbetonjaihoz, vékony aljzatok, zsalukövek, támfalak, alapok, födémek, koszorúk, pillérek, lépcsők, időjárásnak kitett felületek, térbetonok vízzáró és fagyálló elkészítéséhez.

Régi felporlott, kopott, repedezett, esetleg anyaghiányos beton, járda, garázs aljzat, lépcső stb.... betonfelületeinek javítására, már 5 mm anyagvastagságtól, de a jó vízzáró képesség eléréséhez minimum 2 cm vastagságban. A vastagság méretezése függ a későbbi terhelés nagyságától is. Ipari felhasználás esetén, ahol magas az igénybevétel targonca, mezőgazdasági gépek, kamionok stb. A megfelelő rétegződés (kavics, döngölt föld, zúzalék) kialakítása után, vasalással, minimum 15 cm - től készíthető önálló teherhordó felület is.

Új építésű betonfelületek készítése esetén elég a felső koptató réteget.

Különösen alkalmas műgyanta kiváltására olyan esetekben, ahol szélsőségesen magas hőmérsékletnek lenne a felület kitéve. Az alkalmazott adalékszer lecsökkenti a felületi vízfelvételt (hidrofób tulajdonság);

Alkalmas továbbá aljzatkiegyenlítők alá az aljzatkiegyenlítő vastagságának csökkentése céljából, hiszen, ha 0,5 mm szemcsenagyságú osztályozott homokkal keveri be az (Exoline® Aqua Stop C+) adalékot már 0,5 mm vastagságtól húzható.

Fontos szempont, hogy a termék használata más rendszereket is felválthat, például nehéz lapokat, műanyag fóliát, kenhető szigetelőanyagokat és más technológiai megoldásokat, amelyek mind növelik az építés kockázatát, költségét és idejét.

Falfelület előkészítése:

A felületnek, szilárdnak, síknak, teherviselőnek, zsugorodásmentesnek, repedés mentesnek, tisztának, por-kátrány-olaj-viaszmentesnek kell lennie. Nem lehetnek rajta tapadásgátló maradványok.

A régi beton felületét le kell tisztítani. A laza, málló felületet egészen az ép betonig vissza kell vésni. A még ép betont fel kell érdesíteni és le kell mosni. A nem szilárdan tapadó régi bevonatokat el kell távolítani.

A dilatációk kiképzését a mindenkori építési szabványoknak, és a meglevő épület dilatáltságának megfelelőn kell végezni.

Az alapfelület nedvszívó képességétől függően használjunk mélyalapozót!

Bedolgozás:

Az előírt keverővíz mennyiséghez a vödör/zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva a betont hideg, vezetékes vízzel keverve alacsony fordulatszámú betonkeverőben csomómentesre keverjük. A keverési idő minimum 5 perc.

Régi felporlott beton javítása esetén a megtisztított felületre kenjünk fel egy vékony réteg mélyalpozót, amely segíti az összetapadást a két felület között.

Csak annyi anyagot szabad bekeverni, amit a kb. 40 - perces bedolgozhatósági időn belül fel tudunk használni.

Az anyagot hagyományos kőművesszerszámokkal lehet bedolgozni. A felhordás során ügyelni kell a tisztaságra, az anyagba nem kerülhetnek bele idegen szennyeződések (cigarettacsikk, gyufa, sár stb.)

Bedolgozási hőmérséklet:

Időjárástól függően 25°C felett a beton feldolgozás után néhány napon keresztül 2-3 óránként permetezés (locsolás) javasolt. A hirtelen kiszáradás a termék minőségét nagymértékben ronthatja. Ajánlott felhordási időszak + 5°C és +25°C között. +20°C alatt párás, nedves időben/ területen a vakolat utógondozása nem vagy részben szükséges.

Keverés:

Alacsony fordulatszámú betonkeverővel - keverődobot 35" - os szögben döntve ajánlott.

Egyéb tudnivalók:

A betont hosszabb állásidő után jól át kell keverni.

A felület kialakítását fa simítóval kell elvégezni, fém- vagy műanyag simító használata elzárja a pólusokat.

Festékként páraáteresztő anyagot használjunk.

Szerszámtisztítás:

A beton kikeményedése előtt vízzel.

Biztonsági előírások:

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapon meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Szavatossági idő:

Felbontatlan eredeti csomagolásban, 12 hónap hónapig tárolható.

Gyártói szavatosság:

Megfelelő keverés és felhasználás esetén - 10 év!

Tulajdonságok:

Hidraulikus kötésű beltéri és kültéri használatra alkalmas.

Erősen hidrofób víztaszító hatású

Halmazállapota: Por

pH értékke: 11,5 – 12,5pH

Mérete: 4μ

Színe: Fehér

Felhasználási hőmérséklet: - 20C-tól + 370C-ig

Munkabiztonsági besorolás: Xi (Iritatív)

Tűveszélyességi osztály: A1

Csomagolás típusa: Műanyag vödör

Előnyök:

Az Exoline® Aqua Stop - pal készített felületek közvetlenül hidegburkolattal láthatók el.

Egyszerűen és gyorsan bedolgozható

Víztaszító tulajdonsága révén fokozza a szigetelés hatékonyságát. Az Exoline® adalékkal vakolt falban levő ellennyomás magasabb, mint a kapillárisokon felfelé igyekvő víz nyomása (kapilláris depresszió)

Javítja a vakolat tartósságát, minőségi paramétereit, valamint javítja a falazat hőszigetelését! Szigetelő és falszárító hatás!

Légáteresztő, ezáltal megelőzi a penész, gombák és egyéb káros anyagok elszaporodását!

Kötésgyorsító egyben képlékenyítő hatású a száradás során!

Fagy, sav, lúg és olaj álló hatású!

Kiváló kopásállóságot biztosít!

Nagymértékben ellenáll az erős hőmérsékleti ingadozásoknak!

(Használat közbeni illusztrációk)

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban írj nekünk: