Exoline Aqua Stop C+

Vízzáró és fagyálló beton adalék

Exoline® Aqua Stop C+

Cikkszám:

EXO-ASC-005-1.6KG

Termék Típus:

Adalék

Termék Leírás:

Vízzáró és fagyálló beton adalék

Bővebben:

Nanotechnológiával előállított hidraulikus kötésű, univerzális, hidrofób beton adalékanyag bel- és kültéri vízzáró, fagyálló betonok elkészítéséhez.

Kiszerelés:

1.6 kg-os műanyag vödör

Értékelés:

Ár:

10 917 Ft

Szükséglet és árkalkuláció: Exoline® Aqua Stop C+

Négyzetméter:

m2

Köbméter:

m3

Mennyiség:

Doboz

Tömeg (Exoline®):

kg

Sóder(0-0,25 mm):

kg

Portland Cement:

kg

Bruttó ár:

Ft

Exoline® Aqua Stop C+ videóbemutató:

Az Exoline® által ajánlott receptúra:

Egy zsák 25kg-os Portland cementet (32 / II vagy 42 / II) kompozit

110kg sóder (0-0,25 mm)

Egy műanyag vödör 1,6kg-os Exoline® Aqua Stop C+ adalék

Anyagszükséglet: 25 kg betom / 1.5m2 / 1cm

Vízigény: kb. 68-72 liter

Az Exoline® termékcsalád által kínált előnyök:

Elsősorban termékeink kompatibilisek az összes kereskedelemben kapható cementalapú építési termékkel.

A termék felhasználásával egyéb rendszereket válthatunk, ki, mint például a kenhető szigetelések, fóliák, nehéz-lemezek és egyéb technológiai megoldások. Ezen technológiák elavultak drágák és jelentős a segédanyagigényük, valamint az elkészítésük nagyban függ az emberi tényezőktől, ami növeli a kivitelezés kockázatát, költségeit és idejét.

Felhasználható:

Betonokba: C4, C6, C8, C12, C16, C20, C25, C30

Cementesztrich 20 - 30, Cementesztrich C-30 - C25

Bel-és kültéri, önterülő aljzatkiegyenlítő 3 -15mm - 5 -20mm

Aljzat és falkiegyenlítőbe

Száraz-betonba

Flex Betonba

Javító és kiegyenlítő betonokba

Alkalmazási terület:

Régi és új építésű,pincék, pincepadlók, aljzatok, járdák, könnyűszerkezetes födémek, erkélyek, vizes helységek, lapos tetők - zöld tetők mélygarázsok, garázsok, alagutak, építésénél, felújításánál.

Általános betonok, szerelőbetonok, padlófűtések aljzatbetonjaihoz, vékony aljzatok, zsalukövek, támfalak, alapok, födémek, koszorúk, pillérek, lépcsők, időjárásnak kitett felületek, térbetonok vízzáró és fagyálló elkészítéséhez.

Régi felporlott, kopott, repedezett, esetleg anyaghiányos beton, járda, garázs aljzat, lépcső stb.... betonfelületeinek javítására, már 5 mm anyagvastagságtól, de a jó vízzáró képesség eléréséhez minimum 2 cm vastagságban. A vastagság méretezése függ a későbbi terhelés nagyságától is. Ipari felhasználás esetén, ahol magas az igénybevétel targonca, mezőgazdasági gépek, kamionok stb. A megfelelő rétegződés (kavics, döngölt föld, zúzalék) kialakítása után, vasalással, minimum 15 cm - től készíthető önálló teherhordó felület is.

Új építésű betonfelületek készítése esetén elég a felső koptató réteget.

Különösen alkalmas műgyanta kiváltására olyan esetekben, ahol szélsőségesen magas hőmérsékletnek lenne a felület kitéve. Az alkalmazott adalékszer lecsökkenti a felületi vízfelvételt (hidrofób tulajdonság);

Alkalmas továbbá aljzatkiegyenlítők alá az aljzatkiegyenlítő vastagságának csökkentése céljából, hiszen, ha 0,5 mm szemcsenagyságú osztályozott homokkal keveri be az (Exoline® Aqua Stop C+) adalékot már 0,5 mm vastagságtól húzható.

Fontos szempont, hogy a termék használata más rendszereket is felválthat, például nehéz lapokat, műanyag fóliát, kenhető szigetelőanyagokat és más technológiai megoldásokat, amelyek mind növelik az építés kockázatát, költségét és idejét.

Keverési utasítások: I.

Először: A 25kg-os Cementet és a 1,6kg-os Exoline® Aqua Stop C+ műanyag vödör tartalmát egy keverőládában "SZÁRAZON" keverjük össze homogén állapotúvá. (Télen az ajánlott cementminőség 42,5/II kompozit, míg nyáron 32,5/II kompozit a megfelelő jó minőség biztosításához!)

Másodszor: 1 térfogat (lapát) Exoline® adalékkal kevert Cementet és (szükség szerint) 3 - 4 térfogat (lapát) "általános" (tüzép telepeken, bányákban fellelhető agyag és iszapmentes) homokot normál eljárásban az adagolást ismételve "SZÁRAZON" a betonkeverő minőségétől függően kb. 3-6 percig homogénre keverjük. A kiváló minőség eléréséhez használjon 0,5 mm szemcsenagyságú szárított osztályozott Homokot.

Harmadszor: Száraz összekeverés után a vakolatot normál eljárásban használt víz mennyiségével (kb.: 5-6 liter) minimum 3-6 perc alatt csomómentesre keverjük.

Keverési utasítások: II.

Előszőr: Az Exoline® Aqua Stop C+ adalékot adjuk hozzá bármely forgalomban lévő 25kg-os kézi alapbetohoz. (Az 1,6kg-os műanyag vödör tartalma 8db 25kg-os zsákos termékbe adagolható.)

Másodszor: Az összetevőket 3-6 percig "SZÁRAZON" homogénre keverjük.

Harmadszor: Száraz összekeverés után a vakolatot normál eljárásban használt víz mennyiségével (kb.: 5-6 liter) minimum 3-6 perc alatt csomómentesre keverjük.

Az adalékhoz és a készvakolthoz a MÉSZ HOZZÁADÁSA NEM AJÁNLOTT!

Keverés:

Alacsony fordulatszámú betonkeverővel - keverődobot 35" - os szögben döntve ajánlott.

Falfelület előkészítése:

A felületnek, szilárdnak, síknak, teherviselőnek, zsugorodásmentesnek, repedés mentesnek, tisztának, por-kátrány-olaj-viaszmentesnek kell lennie. Nem lehetnek rajta tapadásgátló maradványok.

A régi beton felületét le kell tisztítani. A laza, málló felületet egészen az ép betonig vissza kell vésni. A még ép betont fel kell érdesíteni és le kell mosni. A nem szilárdan tapadó régi bevonatokat el kell távolítani.

A dilatációk kiképzését a mindenkori építési szabványoknak, és a meglevő épület dilatáltságának megfelelőn kell végezni.

Az alapfelület nedvszívó képességétől függően használjunk mélyalapozót!

Bedolgozás:

Az előírt keverővíz mennyiséghez a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva a betont hideg, vezetékes vízzel keverve alacsony fordulatszámú betonkeverőben csomómentesre keverjük. A keverési idő minimum 5 perc.

Régi felporlott beton javítása esetén a megtisztított felületre kenjünk fel egy vékony réteg mélyalpozót, amely segíti az összetapadást a két felület között.

Csak annyi anyagot szabad bekeverni, amit a kb. 40 - perces bedolgozhatósági időn belül fel tudunk használni.

Az anyagot hagyományos kőművesszerszámokkal lehet bedolgozni. A felhordás során ügyelni kell a tisztaságra, az anyagba nem kerülhetnek bele idegen szennyeződések (cigarettacsikk, gyufa, sár stb.)

Bedolgozási hőmérséklet:

Időjárástól függően 25°C felett a beton feldolgozás után néhány napon keresztül 2-3 óránként permetezés (locsolás) javasolt. A hirtelen kiszáradás a termék minőségét nagymértékben ronthatja. Ajánlott felhordási időszak + 5°C és +25°C között. +20°C alatt párás, nedves időben/ területen a vakolat utógondozása nem vagy részben szükséges.

Egyéb tudnivalók:

A habarcsot hosszabb állásidő után jól át kell keverni.

A felület kialakítását fa simítóval kell elvégezni, fém- vagy műanyag simító használata elzárja a pólusokat.

Festékként páraáteresztő anyagot használjunk.

Szerszámtisztítás:

A beton kikeményedése előtt vízzel.

Biztonsági előírások:

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapon meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Szavatossági idő:

Felbontatlan eredeti csomagolásban, 36 hónap hónapig tárolható.

Gyártói szavatosság:

Megfelelő keverés és felhasználás esetén - 10 év!

Tulajdonságok:

Hidraulikus kötésű beltéri és kültéri használatra alkalmas.

Erősen hidrofób víztaszító hatású

Halmazállapota: Por

pH értékke: 11,5 – 12,5pH

Mérete: 4μ

Színe: Fehér

Felhasználási hőmérséklet: - 20C-tól + 370C-ig

Munkabiztonsági besorolás: Xi (Iritatív)

Tűveszélyességi osztály: A1

Csomagolás típusa: Műanyag vödör

Előnyök:

Az Exoline® Aqua Stop - pal készített felületek közvetlenül hidegburkolattal láthatók el.

Felhordandó minimum 1-3 cm vastagságban. (Kiadósság 11m2 / 1cm)

Egyszerűen és gyorsan bedolgozható

Víztaszító tulajdonsága révén fokozza a szigetelés hatékonyságát. Az Exoline® adalékkal vakolt falban levő ellennyomás magasabb, mint a kapillárisokon felfelé igyekvő víz nyomása (kapilláris depresszió)

Javítja a vakolat tartósságát, minőségi paramétereit, valamint javítja a falazat hőszigetelését! Szigetelő és falszárító hatás!

Légáteresztő, ezáltal megelőzi a penész, gombák és egyéb káros anyagok elszaporodását!

Kötésgyorsító egyben képlékenyítő hatású a száradás során!

Fagy, sav, lúg és olaj álló hatású!

Kiváló kopásállóságot biztosít!

Nagymértékben ellenáll az erős hőmérsékleti ingadozásoknak!

(Használat közbeni illusztrációk)

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban írj nekünk: