Exoline Aqua Stop C+

Vízzáró és fagyálló beton adalék

Exoline® Aqua Stop C+

Cikkszám:

EXO-ASC-005-1.6KG

Termék Típus:

Adalék

Termék Leírás:

Vízzáró és fagyálló beton adalék

Bővebben:

Nanotechnológiával előállított hidraulikus kötésű, univerzális, hidrofób beton adalékanyag bel- és kültéri vízzáró, fagyálló betonok elkészítéséhez.

Kiszerelés:

1.6 kg-os műanyag vödör

Értékelés:

Ár:

10 917 Ft

Exoline® Aqua Stop C+ Szükséglet és árkalkuláció:
A sárga mezők tartalmát töltse ki!
Hosszúság (m):
Szélesség (m):
Beton vastagság (cm):
Sóder Ft/kg:
Cement Ft/kg
Négyzetméter:

m2

Köbméter:

m2

Tömeg (Sóder):

kg

Bruttó ár (Sóder):

Ft

Tömeg (Cement):

kg

Bruttó ár (Cement):

Ft

Mennyiség (Exoline®):

doboz

Tömeg (Exoline®):

kg

Bruttó ár (Exoline®):

Ft

Teljes Bruttó ár:

Ft

Exoline® Aqua Stop C+ videóbemutató:

Az Exoline® által ajánlott receptúra:

Egy zsák 25kg-os Portland cementet (32 / II vagy 42 / II) kompozit

110kg sóder (0-0,25 mm)

Egy műanyag vödör 1,6kg-os Exoline® Aqua Stop C+ adalék

Anyagszükséglet: 25 kg betom / 1.5m2 / 1cm

Vízigény: kb. 68-72 liter

Az Exoline® termékcsalád által kínált előnyök:

Fontos tulajdonságuk, hogy a termék felhasználásával egyéb rendszereket válthatunk, ki, mint például a kenhető szigetelések, fóliák, folyékony fólia, nehéz-lemezek és egyéb technológiai megoldások, melyek növelik a kivitelezések Kockázatát – Költségeit és Idejét. Szigetelő és Víztaszító tulajdonsága révén fokozza a szigetelés hatékonyságát, alkalmazása célszerű minden olyan esetben, ahol az épület vízzárása fontos és az egyszerű, gyors, valamint időtálló megoldás a cél.

Előnyei a hagyományos betonokkal szemben:

Vízzáró fagyálló, sav és lúgálló, hőálló, kiváló hőszigetelő, valamint kiváló hangszigetelő hatású.

Alkalmazási terület:

Régi és új építésű,pincék, pincepadlók, aljzatok, járdák, könnyűszerkezetes födémek, erkélyek, vizes helységek, lapos tetők - zöld tetők mélygarázsok, garázsok, alagutak, építésénél, felújításánál.

Általános betonok, szerelőbetonok, padlófűtések aljzatbetonjaihoz, vékony aljzatok, zsalukövek, támfalak, alapok, födémek, koszorúk, pillérek, lépcsők, időjárásnak kitett felületek, térbetonok vízzáró és fagyálló elkészítéséhez.

Régi felporlott, kopott, repedezett, esetleg anyaghiányos beton, járda, garázs aljzat, lépcső stb.... betonfelületeinek javítására, már 5 mm anyagvastagságtól, de a jó vízzáró képesség eléréséhez minimum 2 cm vastagságban. A vastagság méretezése függ a későbbi terhelés nagyságától is. Ipari felhasználás esetén, ahol magas az igénybevétel targonca, mezőgazdasági gépek, kamionok stb. A megfelelő rétegződés (kavics, döngölt föld, zúzalék) kialakítása után, vasalással, minimum 15 cm - től készíthető önálló teherhordó felület is.

Új építésű betonfelületek készítése esetén elég a felső koptató réteget.

Különösen alkalmas műgyanta kiváltására olyan esetekben, ahol szélsőségesen magas hőmérsékletnek lenne a felület kitéve. Az alkalmazott adalékszer lecsökkenti a felületi vízfelvételt (hidrofób tulajdonság);

Alkalmas továbbá aljzatkiegyenlítők alá az aljzatkiegyenlítő vastagságának csökkentése céljából, hiszen, ha 0,5 mm szemcsenagyságú osztályozott homokkal keveri be az (Exoline® Aqua Stop C+) adalékot már 0,5 mm vastagságtól húzható.

Felhasználható:

Betonokba: C4, C6, C8, C12, C16, C20, C25, C30

Cementesztrich 20 - 30, Cementesztrich C-30 - C25

Bel-és kültéri, önterülő aljzatkiegyenlítő 3 -15mm - 5 -20mm

Aljzat és falkiegyenlítőbe

Száraz-betonba

Flex Betonba

Javító és kiegyenlítő betonokba

Keverési utasítások: I.

Először: A 25kg-os Cementet és a 1,6kg-os Exoline® Aqua Stop C+ műanyag vödör tartalmát egy keverőládában "SZÁRAZON" keverjük össze homogén állapotúvá. (Télen az ajánlott cementminőség 42,5/II kompozit, míg nyáron 32,5/II kompozit a megfelelő jó minőség biztosításához!)

Másodszor: 1 térfogat (lapát) Exoline® adalékkal kevert Cementet és (szükség szerint) 3 - 4 térfogat (lapát) "általános" (tüzép telepeken, bányákban fellelhető agyag és iszapmentes) homokot normál eljárásban az adagolást ismételve "SZÁRAZON" a betonkeverő minőségétől függően kb. 3-6 percig homogénre keverjük. A kiváló minőség eléréséhez használjon 0,5 mm szemcsenagyságú szárított osztályozott Homokot.

Harmadszor: Száraz összekeverés után a vakolatot normál eljárásban használt víz mennyiségével (kb.: 5-6 liter) minimum 3-6 perc alatt csomómentesre keverjük.

Keverési utasítások: II.

Előszőr: Az Exoline® Aqua Stop C+ adalékot adjuk hozzá bármely forgalomban lévő 25kg-os kézi alapbetohoz. (Az 1,6kg-os műanyag vödör tartalma 8db 25kg-os zsákos termékbe adagolható.)

Másodszor: Az összetevőket 3-6 percig "SZÁRAZON" homogénre keverjük.

Harmadszor: Száraz összekeverés után a vakolatot normál eljárásban használt víz mennyiségével (kb.: 5-6 liter) minimum 3-6 perc alatt csomómentesre keverjük.

Felület előkészítése:

A felületnek, szilárdnak, síknak, teherviselőnek, zsugorodásmentesnek, repedés mentesnek, tisztának, por-kátrány-olaj-viaszmentesnek kell lennie. Nem lehetnek rajta tapadásgátló maradványok.

A régi beton felületét le kell tisztítani. A laza, málló felületet egészen az ép betonig vissza kell vésni. A még ép betont fel kell érdesíteni és le kell mosni. A nem szilárdan tapadó régi bevonatokat el kell távolítani.

A dilatációk kiképzését a mindenkori építési szabványoknak, és a meglevő épület dilatáltságának megfelelőn kell végezni.

Az alapfelület nedvszívó képességétől függően használjunk mélyalapozót!

Bedolgozás:

A vödör tartalmát „SZÁRAZON” keverjük össze a sóderrel és a cementel (3-4 percig) majd fokozatosan adagoljuk hozzá a megfelelő mennyiségű vizet.

Régi felporlott beton javítása esetén a megtisztított felületre kenjünk fel egy vékony réteg mélyalpozót, amely segíti az összetapadást a két felület között.

Csak annyi anyagot szabad bekeverni, amit a kb. 40 - perces bedolgozhatósági időn belül fel tudunk használni.

Az anyagot hagyományos kőművesszerszámokkal lehet bedolgozni. A felhordás során ügyelni kell a tisztaságra, az anyagba nem kerülhetnek bele idegen szennyeződések (cigarettacsikk, gyufa, sár stb.)

Bedolgozási hőmérséklet:

Időjárástól függően 25°C felett a beton feldolgozás után néhány napon keresztül 2-3 óránként permetezés (locsolás) javasolt. A hirtelen kiszáradás a termék minőségét nagymértékben ronthatja. Ajánlott felhordási időszak + 5°C és +25°C között. +20°C alatt párás, nedves időben/ területen a vakolat utógondozása nem vagy részben szükséges.

Keverés:

Alacsony fordulatszámú betonkeverővel - keverődobot 35" - os szögben döntve ajánlott.

Egyéb tudnivalók:

A betont hosszabb állásidő után jól át kell keverni.

Szerszámtisztítás:

A beton megszilárdulása előtt vízzel.

Biztonsági előírások:

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapon meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Szavatossági idő:

Felbontatlan eredeti csomagolásban, 36 hónap hónapig tárolható.

Gyártói szavatosság:

Megfelelő keverés és felhasználás esetén - 10 év!

Terméktulajdonságok - Előnyök:

Termékeink kompatibilisek a forgalomba lévő összes cementbázisú építőipari termékkel!

Kizárólag természetes (organikus) alapanyagokból (összetevők) áll ill. tartalmaz!

Egyszerűen és gyorsan bedolgozható!

Kötésgyorsító és képlékenyítő hatású!

Rövidebb kizsaluzás idő, ezért az érdemi munkálatok hamarabb elkezdődhetnek!

Fagy - Sav - Lúg és Olaj álló hatású!

Nagymértékben ellenáll az erős hőmérsékleti ingadozásoknak!

Javítja a beton tartósságát, minőségi paramétereit, valamint javítja a beton hőszigetelését! Szükségtelenné teszi a többkomponensű, munkafázisú vízszigetelési anyagokat és az ahhoz kapcsolódó kivitelezési díjakat!

Alkalmazása, jelentős építőipari költségeket takaríthat meg, mivel szinte mindenhol kiváltja az eddig ismert szigetelő rendszereket!

Az Exoline® -nal készült felület élettartalma többszörösére nő!

Kiváló kopásállóságot biztosít!

Kevesebb cement felhasználás (pl: C22 - Exoline® - nal keverve C28 szilárdsági fok!)

Élő munkaerő, eszközök, anyag - víz, cement- felhasználás csökken, magasabb minőség garantált!

A betonba kevert Exoline® esetén a betonozás után, semmilyen szigetelő, vagy szigeteléssel kapcsolatos egyéb utómunkára nincs szükség, mivel a szigetelést maga a beton tartalmazza!

25C - fok alatt nem, vagy csak részben igényel utókezelést!

(Használat közbeni illusztrációk)

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban írj nekünk: