Exoline® Protector SG-55

KERESKEDELMI FORGALOMBA NEM HOZHATÓ TERMÉK!

Cikkszám:
EXO-ASP-007-25KG

Termék Típus:
Adalék

Termék Leírás:
Koncentrált hatóanyagú beton adalék
(CSAK IPARI FELHASZNÁLÁSRA!)

Bővebben:
Nanotechnológiával előállított hidraulikus kötésű, univerzális, nagy szilárdságú, bel - és kültéri Víz, Fagy, Sav, Lúg - és Olajálló betonok adalékszere.

Kiszerelés:
25 kg-os műanyag vödör

Értékelés:
⭐⭐⭐⭐⭐ 483 értékelés.

Ár:

0 Ft

Ajánlott keverési arány tájékoztató jellegű mivel a sóder finomszemcse tartalma változhat (C12/15):

C12/15-24-F3 MSZ 4798:2016
Dunai Sóder Portland Cement Exoline® Protector SG - 55
1995 kg 210 kg 5kg

Ajánlott keverési arány tájékoztató jellegű mivel a sóder finomszemcse tartalma változhat (C16/20):

C16/20-24-F3 MSZ 4798:2016
Dunai Sóder Portland Cement Exoline® Protector SG - 55
1970 kg 230 kg 5kg

Ajánlott keverési arány tájékoztató jellegű mivel a sóder finomszemcse tartalma változhat (C30/40):

C30/40-24-F3 MSZ 4798:2016
Dunai Sóder Portland Cement Exoline® Protector SG - 55
1980 kg 340 kg 5kg

Működési mechanizmus:

Az Exoline® adalékanyag mikró szemcsei igen kis méretűek (4 µm) melynek köszönhetően be tudnak épülni a cementkőváz pórusrendszerébe mint hidrofób kitöltőanyag és ez által a pórusstruktúra legfontosabb jellemzőit feljavítja (pórusok nyitottsága, pórusmérete és eloszlása). A szilárd anyagok szabad felületeinek (pórusok belső felülete) energia többlete van (+töltés), ez a felületi energia a vízgőz-molekulák felületi adszorpciót hoz létre a pórusok belső felületén. Az Exoline® adalékanyag beépülésével ez a felületi energia növekszik melynek következtében a mikrokristályok mennyiségi növekedést érnek el minek következtében eltömítik a kapillárisokat, ezáltal vízzáróvá teszik a beton szerkezetét. Továbbá egyéb káros anyagok (karbonátok, kloridok, szulfátok … egyéb) bejutását is csökkenti az Exoline® adalékanyag alkalmazása.

Az Exoline® termékcsalád által kínált előnyök:

Az Exoline® Protector használatával a beton megfelel a legmagasabb vízzárósági kitéti osztálynak, még alacsony szilárdságú betonok esetén is.

XV3 (H) kitéti osztály vízzáróság amellett, hogy folyamatos lélegzést biztosít a felületnek.

Az Exoline® adalékanyag alkalmazásával a pórusrendszerek méretei csökkennek. A cementpép szilárdulása folyamán a pórusméret eloszlás a kisebb pórusrendszerek felé tolódik el, amelynek eredményeképpen nő a szilárdság, csökken az áteresztőképesség.

Hidrofóbizáló adalékszer tartalma miatt felületi vízfelvétele csekély, pórusfalainak víztaszító hatása kapilláris depressziót hoz létre, gátolva a nedvesség felszívódását, valamint a felületi só és penészgomba kivirágzást.

Javítja a beton felület hőszigetelését.

Védelmet biztosít a korrózió ellen.

Nagymértékben növeli a beton a rugalmasság. (A beton nem törik el!)

Legfontosabb szerepe a beton felület szárazon tartása, vízzárás.

Fontos tulajdonság, hogy a termék felhasználásával egyéb rendszereket válthatunk, ki, mint például a kenhető szigetelések, fóliák, folyékony fólia, nehéz-lemezek és egyéb technológiák, melyek növelik a kivitelezések Kockázatát, Költségeit és Idejét.

Alkalmazási terület:

Az adalékból előállított "beton" vízzel való bekeverés után alkalmas kül- és beltéri, régi és új betonfelületek teherhordó, koptató rétegének kialakítására, illetve felújítására, aljzatbeton kialakításához vagy kitöltő betonként egyaránt. Nagy szilárdságú, hézag- és repedésmentes vízzáró felület kialakítására.

Általános betonok, szerelőbetonok, padlófűtések aljzat-betonjaihoz, vékony aljzatok, zsalukövek, támfalak, alapok, födémek, koszorúk, pillérek, lépcsők, időjárásnak kitett felületek, térbetonok vízzáró és fagyálló elkészítéséhez.

Régi és új építésű, pincék, pincepadlók, aljzatok, járdák, könnyűszerkezetes födémek, erkélyek, vizes helyiségek, lapos tetők - zöld tetők mélygarázsok, garázsok, alagutak építésénél, felújításánál.

Régi felporlott, kopott, repedezett, esetleg anyaghiányos beton, járda, garázs aljzat, lépcső stb. betonfelületeinek javítására, már 5 mm anyagvastagságtól, de a jó vízzáró képesség eléréséhez minimum 2 cm vastagságban. A vastagság méretezése függ a későbbi terhelés nagyságától is. Ipari felhasználás esetén, ahol magas az igénybevétel (targonca, mezőgazdasági gépek, kamionok stb.) a megfelelő rétegződés (kavics, döngölt föld, zúzalék) kialakítása után, vasalással, minimum 15 cm - től készíthető önálló teherhordó felület is.

Új építésű betonfelületek készítése esetén elég a felső koptató réteg.

Különösen alkalmas műgyanta kiváltására olyan esetekben, ahol szélsőségesen magas hőmérsékletnek lenne a felület kitéve. Az alkalmazott adalékszer lecsökkenti a felületi vízfelvételt (hidrofób tulajdonság).

Alkalmas továbbá aljzatkiegyenlítők alá az aljzatkiegyenlítő vastagságának csökkentése céljából, hiszen, ha 0,5 mm szemcsenagyságú osztályozott homokkal keveri be az (Exoline® Protektor SG-55) adalékot már 0,5 mm vastagságtól húzható.

Felhasználható:

Betonokba: C4, C6, C8, C12, C16, C20, C25, C30

Cementesztrich 20 - 30, Cementesztrich C-30 - C25

Bel-és kültéri, önterülő aljzatkiegyenlítő 3 -15mm - 5 -20mm

Aljzat és falkiegyenlítőbe

Száraz-betonba

Flex Betonba

Javító és kiegyenlítő betonokba

Keverés:

Alacsony fordulatszámú betonkeverővel - keverődobot 35" - os szögben döntve ajánlott.

Bedolgozás:

Az előírt keverővíz mennyiséghez a zsák tartalmát fokozatosan hozzáadva a betont hideg, vezetékes vízzel keverve alacsony fordulatszámú betonkeverőben csomómentesre keverjük. A keverési idő minimum 5 perc.

Régi felporlott beton javítása esetén a megtisztított felületre kenjünk fel egy vékony réteg mélyalpozót, amely segíti az összetapadást a két felület között.

Csak annyi anyagot szabad bekeverni, amit a kb. 40 - perces bedolgozhatósági időn belül fel tudunk használni.

Az anyagot hagyományos kőművesszerszámokkal lehet bedolgozni. A felhordás során ügyelni kell a tisztaságra, az anyagba nem kerülhetnek bele idegen szennyeződések (cigarettacsikk, gyufa, sár stb.)

Bedolgozási hőmérséklet:

Időjárástól függően 25°C felett a beton feldolgozás után néhány napon keresztül 2-3 óránként permetezés (locsolás) javasolt. A hirtelen kiszáradás a termék minőségét nagymértékben ronthatja. Ajánlott felhordási időszak + 5°C és +25°C között. +20°C alatt párás, nedves időben/ területen a vakolat utógondozása nem vagy részben szükséges.

Biztonsági előírások:

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó biztonsági adatlapon meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Szavatossági idő:

Felbontatlan eredeti csomagolásban, 12 hónap hónapig tárolható.

Gyártói szavatosság:

Megfelelő keverés és felhasználás esetén - 10 év!

Tulajdonságok:

Hidraulikus kötésű beltéri és kültéri használatra alkalmas.

Vízáróság: XV3 (H) kitéti osztály (Beton szabvány: MSZ 4798 :2016)

Fagyállóság: XF4 kitéti osztály (Beton szabvány: MSZ 4798 :2016)

Hő-állóság: II kategória (+200°C+500°C´)

Beton termékekben (transzportbetonok - előre gyártott beton elemek) alkalmazva alacsony nyomószilárdsági osztály esetén is teljesül a betonok vízzárósságának megfelelősége (C8/10 (XV2(H); C12/15 (XV2(H); C16/20 (XV3(H). Betontechnológus által tervezett betonreceptúra alkalmazása esetén.

Erősen hidrofób víztaszító hatású

Halmazállapota: Por

pH értékke: 11,5 – 12,5pH

Mérete: 4μ

Színe: Fehér

Felhasználási hőmérséklet: - 20C-tól + 370C-ig

Munkabiztonsági besorolás: Xi (Iritatív)

Tűveszélyességi osztály: A1

Csomagolás típusa: Műanyag vödör

Előnyök:

Az Exoline® Aqua Stop - pal készített felületek közvetlenül hidegburkolattal láthatók el.

Egyszerűen és gyorsan bedolgozható

Javítja a vakolat tartósságát, minőségi paramétereit, valamint javítja a falazat hőszigetelését! Szigetelő és falszárító hatás!

Légáteresztő, ezáltal megelőzi a penész, gombák és egyéb káros anyagok elszaporodását!

Kötésgyorsító egyben képlékenyítő hatású a száradás során!

Fagy, sav, lúg és olaj álló hatású!

Kiváló kopásállóságot biztosít!

Nagymértékben ellenáll az erős hőmérsékleti ingadozásoknak!

(Használat közbeni illusztrációk)

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban írj nekünk: